PIP #009 Klimaatstrijders creëren (Maartje Bregman)

PIP #009 Klimaatstrijders creëren (Maartje Bregman)


,,Ik ben ook nog steeds aan het graven waar mijn duurzaamheidspassie vandaan komt. Eigenlijk ben ik best wel ‘duurzaam opgevoed’: We gingen nooit op vliegvakantie, mijn moeders kant van de familie is al sinds ik me kan herinneren vegetarisch en mijn vader was altijd buiten aan het sporten en in de natuur. Ik denk dat de combinatie van mijn moeders gevoel voor rechtvaardigheid en mijn vaders liefde voor de natuur me automatisch een beetje de duurzame hoek in gestuurd heeft.”

In aflevering #9 is de 25-jarige Maartje Bregman te gast. Ze noemt zichzelf klimaatoptimist, is bestuurslid van de Jonge Klimaatbeweging, schreef een boek, won onlangs een Young Impact Award op het gebied van klimaat en is nu bezig met het uitgeven van een tijdschrift vol positief en duurzaam nieuws gemaakt van maisplanten!

Fulltime op het klimaat gefocust

Maartje's -steeds maar groeiende- bekendheid op social media stelt haar in staat om in juni  haar vaste baan op te geven om full-time vrijwilligerswerk te gaan doen én zich volledig te storten op het tijdschrift.

Één van de onderwerpen die groot uitgemeten wordt in de eerste uitgave van Maartjes’ Happy Times Magazine is klimaatdepressie: ,,Ik word soms zo moede- en hopeloos van de staat van- en berichtgeving over het klimaat, daarom ben ik zelf onderzoek gaan doen naar wat me zou kunnen helpen om er beter mee om te gaan. Ik kwam uit bij drie punten:

  1. Doe de juiste dingen met je budget
  2. Lees positief nieuws
  3. Doe zelf iets waarmee je een positieve bijdrage levert”

    De gevestigde orde aanpakken

,,Je bedoelt toch zeker een online magazine?”, is een vraag die Maartje vaak krijgt als ze over het tijdschrift spreekt. Dat is niet zo, en toch is het duurzaam. Hiermee probeert ze andere tijdschriften uit te dagen: ,,Want als ik het al kan, iemand zonder enige ervaring in de uitgeverswereld, dan moeten zíj́ dat toch ook kunnen?!”Reactie plaatsen